UmbrieYou are here: Home » Umbrie

Ongerepte landschappen in het groen van kronkelende valleien maken Umbrië een regio die  nooit zal falen te verbazen. Deze regio bestaat voornamelijk uit heuvels, bergen , kuilen en vlakten en strekt zich uit langs de centrale bekken van de Tiber .

In het hart van de laars , het is de enige regio zonder kustlijn .

Het omvat het meer van Trasimeno , het grootste meer van Midden- Italië. Het gebied heeft nog steeds de resten van Etruskische nederzettingen , met name rond Castiglione del Lago , waar de schoonheid van de natuur wordt gecombineerd met de romantiek en de stilte van het meer .

Door de beweging van de twee meren , komen we bij de watervallen van Marmore, watervallen in de buurt van Terni , een aantal van de mooiste van Europa .

Nog steeds in de provincie Terni , zijn toeristen op zoek naar het gevoel van Umbrië. Deze twee juweeltjes mag u niet missen : een van hen is verbonden met de geschiedenis en de andere op het grondgebied. Carsulae is een oude Romeinse stad doorkruist door de oude Via Flaminia , waar belangrijke openbare gebouwen nog niet zijn ontdekt . We kunnen nog steeds  de overblijfselen zien  van de San Damiano Boog , in een bijzonder mooie en fascinerende omgeving.

De andere edelsteen , nauw verbonden met het gebied, is de make-up van het Dunarobba Fossiele Woud, een zeldzaam voorbeeld van een bos wat al 3 miljoen jaar geleden bestond , met zeer goed bewaard gebleven boomstammen oogt dit als een maanlandschap .

De provincies van de regio zijn Perugia ( hoofdstad ) en Terni .

Wat te zien

De charme van Umbrië komt uit zijn mix van kunst, natuur, rust en vrede, de inspiraties achter verschillende ITS Gemeenten die bestaan ​​uit Middeleeuwse Renaissance meesterwerken en kleine steden ingebed in de heuvels.

Gubbio is een van deze, het oudste dorp in Umbrië dat haar volle glorie bereikte in de middeleeuwen; de kathedraal; de consul, Aos Paleis, symbool van de stad; en het Dogen paleis zijn slechts enkele van de attracties die u getuige laat zijn van dat de status van Gubbio, een juweel van Umbrië. Trekt bezoekers niet alleen Gubbio met zijn kunst, maar ook met zijn spectaculaire traditionele feesten zoals de Corsa dei Ceri (Race Kaars) en de Palio Balestra (Middeleeuwse kruisboog wedstrijd te paard). De voormalige vindt plaats ter eren van de patroonheilige, laatste in de herinnering aan het oude verleden. Een van de talloze charmante Umbrische steden is Orvieto, met zijn beroemde kathedraal, een van de meesterwerken van de Italiaanse gotische kunst, en St. Patrick, Aos Nou, een 62 meter diepe (203 voet) een staaltje van techniek gekenmerkt door twee wenteltrappen, met 248 trappen naar het water.

 

 

 

Dan Spoleto, een schilderachtig stadje dat ligt op een duizend jaar oude geschiedenis, stilstaande beelden uit het verleden in de middeleeuwse en renaissance architectuur.

De steen lanen en zijn meest beroemde monumenten zijn het decor voor internationale culturele evenementen,: zoals het Festival van de Twee Werelden, een prachtige gelegenheid om te genieten van een hoogwaardige artistieke sfeer.

Tussen kunst en spiritualiteit, is een bezoek aan de middeleeuwse stad Assisi  essentieel; een UNESCO World Heritage Site, ITS vertegenwoordigt, AUA reeks meesterwerken van de mens, AOS creatieve geest, AU Alles draait om de ITS beroemdste burger, St. Franciscus, patroonheilige van Italië: van de basiliek, die is gewijd aan de heilige en zijn graf bevat, naar de Hermitage (Hermitage van de Carceri), een paar kilometer buiten de stadsmuren, waar St. Franciscus zich terug te trekken in het gebed.

Assisi is zeer gastvrij en levendig, en haar bewoners lijken te willen hun eeuwenoude tradities te delen met bezoekers; May Day, bijvoorbeeld, is een prachtige historische herdenking Assisi Dat verandert in een oude middeleeuwse stad bewoond door ridders en jonkvrouwen, boogschutters en vaandeldragers die behoren tot een verre, verre verleden.

Perugia, Aos belangrijkste stad dateert uit de oudheid en is samengesteld uit een hoger gedeelte op de heuvel, vanwaar de middeleeuwse dorpen verspreid op de hellingen. Het historische centrum wemelt van de culturele en architectonische meesterwerken, met een van de meest uitgebreide museale collecties in Italië. Met zijn levendige culturele centra, twee universiteiten en internationaal invloedrijke exposities, Perugia is een grote trekpleister voor toeristen. Het biedt ook een kosmopolitische sfeer.

Te doen

September als een parel in het hart van Italië , Umbrië is perfect voor degenen die houden van de natuur en willen ITS bossen, kastelen , heiligdommen en , waarom niet , Assisi en Spello , tot aan de hellingen van de berg Subasio ontdekken .

In de buurt van Terni , de watervallen van Marmore watervallen trekken bezoekers uit alle delen van Europa , niet alleen voor de pracht van hun wateren, maar ook voor de mogelijkheden om kano’s en kajaks , en voor de kindvriendelijke routes Dat omvat spannende tochten door het Umbrisch terrein.

 Nog een prachtige route naar tijdloze plaatsen Is dat van geloof en spiritualiteit , na in de voetsporen van de regio’s meest gevierd de Citizens , St. Franciscus van Assisi , St. Clare en St. Benedictus van Norcia . Wandelen langs de Via Francigena van St. Franciscus , zult u grenzeloze landschappen zien via een intiem perspectief, en genieten van het gezelschap van andere pelgrims die op hetzelfde moment onderweg zijn verschillende plekken om te verblijven en te eten .

 Een andere mogelijke route is via de beroemde ” wijnroute ” dat alle vijf de zintuigen zal voldoen aan door middel van de natuur , smaak , geschiedenis en tradities . Naast de vanzelfsprekende wijnproeverij , kan men deelnemen aan eten en wijn tradities en het bewonderen van oude ambachten van keramiek , glas en hout – typische artisanale producten met oude oorsprong .

 

Een bezoek aan de olie persen zal vakantiegangers de mogelijkheid geven om de olijfolie culturen van deze regio, de trots van alle grove landbouwers en olie persen produceren van kwaliteit Umbrische olijfolie te gaan waarderen .

 

Proeven

Umbrië, een regio met kleine smaken geweldig, voldoet aan elk wat wils : het beste gerecht voor vleesliefhebbers is varkensvlees , meesterlijk behandeld door Umbrische slagers die het vlees weten om te zetten in delicatessen zoals worsten , smakelijke hammen en salami’s , zoals die van Norcia , te eten met ongezouten brood wat de smaak brengt .

Het beste van de kazen uit Umbrië zijn de gerijpte Pecorino schapen-en melk kaas vers of rijp geitenkaas.

De linzen van Castelluccio di Norcia , een smakelijke ingrediënt voor soepen , hoofdgerechten en bijgerechten , waren Komponist merk door de Europese Unie BGA ( Beschermde Geografische Aanduiding ) .

Dit rijk scala aan gerechten gaat hand -in- hand met de echte kwaliteit van de producten , met inbegrip van de truffel , de meest waardevolle van allemaal. De meest voorkomende soort is de zwarte truffel , erg populair bij pasta of met spel, vooral in het gebied van Norcia en Spoleto , maar waar bramen groeien kunnen ook waardevol witte truffels worden gevonden , met name in de Tiber-vallei , Orvieto en Gubbio .

Alles wordt gekruid met de gouden en fruitige olijfolie geproduceerd in deze regio, die verbetert elk gerecht zonder de smaak van het gerecht aan te tasten ; Umbrische olie is van hoge kwaliteit met een keurmerk DOP.

 

Als dessert , moet u de typische Umbrische cake, peperkoek , en andere regionale desserts gemaakt volgens functionele eeuwenoude recepten  proberen .

Tot slot , Umbrië is bijzonder geschikt voor de wijnbouw , en het milde klimaat geeft dit land topkwaliteit witte en rode wijnen, waaronder , onder de vele bekende labels , Assisi Grechetto en Sagrantino di Montefalco .