ToscaneYou are here: Home » Toscane

Toscane is gelegen in Midden-Italië en strekt zich uit van de Apennijnen naar de Tyrreense Zee.

Het landschap, artistieke erfgoed en stand- out steden – Florence de eerste onder hen – maakt Toscane een onbetwiste protagonist van het internationale toerisme . Deze regio , heeft nog steeds veel verschillende facetten , vanaf de kust de lange  zandstranden , zoals het strand van Versilia , met rotsachtige en steile kliffen. De eilanden van de Toscaanse Archipel , omgeven door mediterrane vegetatie , in kristalheldere zee en rijke Seabeds , zijn weergaloos .

U kunt landschappen van ongerepte natuur  bewonderen in de Apuaanse Alpen en in verschillende beschermde gebieden : zoals de lagune van Orbetello , de thuisbasis van vele soorten trekvogels , waaronder zilverreigers .

Echter, de meest typische landschappen van de streek zijn waar de producten op verbouwt worden die met de duizendjarige werk van de mens samen met de schoonheid samenvoegen . De verbazingwekkende Golf van Baratti en de sites van Vetulonia , Pitigliano , Vulci  bewaken de necropolis en de overblijfselen van de Etruskische beschaving , terwijl Roselle en wat herinneringen oproepen uit de Romeinse tijd .

 Middeleeuwse dorpjes, historische steden , kastelen en defensie- systemen , land kerken ( de zogenaamde kerken ) en prachtige abdijen , zoals die van St. Antimo , zijn verspreid over het hele grondgebied en vallen op met hun profielen in het landschap van de Crete Senesi , Val d’Orcia , Platteland , Chianti en de Maremma .

Tot slot , Toscane is vol van kuuroorden in Montecatini , Saturnia , Montepulciano , Bagno Vignoni en Monsummano , Welke een ontspannende vakantie bieden dankzij hun thermale water en goed uitgeruste faciliteiten voor alle soorten behandelingen .

De provincies van de regio zijn : Florence ( regionale hoofdstad ) , Arezzo , Grosseto , Livorno , Lucca , Massa Carrara , Pisa , Pistoia , Prato en Siena.

 

Wat is er te zien;

Toscane herbergt talloze verbazingwekkende Gemeenten , waarvan vele ook genoemd UNESCO World Heritage Sites ; natuurlijk moet men beginnen met Florence .

Beroemd over de hele wereld , de oude regel van de Medici is bij uitstek de bakermat van cultuur en kunst. Het is een echt museum onder de hemel, met talloze monumenten, waaronder de kathedraal met de klokkentoren van Giotto ; Santa Maria Novella ; Palazzo Vecchio ; en de Galleria degli Uffizi , met al zijn unieke meesterwerken .

De charme van Florence is ook duidelijk langs de rivier de Arno , op het pittoreske Ponte Vecchio , en in de werkplaatsen van ambachtslieden. Deze verlevendigen de steegjes van de oude stad .

Een andere bijzondere bestemming is Siena , met zijn middeleeuwse binnenstad – centrum zelf opgenomen op de UNESCO World Heritage List – afgesloten met de suggestieve Piazza del Campo , ook theater voor de beroemde elk jaar terugkerende Palio .

 

ITS verzamelt de belangrijkste monumenten in Pisa Piazza dei Miracoli , waaronder de scheve toren die maakt deel uit van een ongelooflijk – waardevolle artistieke monumenten. Dit gebied wordt beschermd door de UNESCO als goed.

Pienza is het ” ideale Renaissance stad” die ontdekt werd en gemaakt door paus Pius II . De spectaculaire inrichting van de ruimtes en de rijkdom van de gebouwen maken deze stad een artistieke schat ( een extra inbrengen UNESCO ) .

San Gimignano valt op tussen de kleine steden van de regio , een middeleeuwse stad gekenmerkt door zijn torens en ” toren huizen ” ( ook een stad erkend door UNESCO ) .

Van de talloze andere Toscaanse bijzonderheden , de Val d’Orcia (UNESCO ) verdient te worden vermeld vanwege de schoonheid van zijn velden en landschappen die vele kunstenaars inspireerde uit de Renaissance .

 

Wat is er te doen

Toscane biedt een breed scala van vakantie voorstellen aan alle eisen te voldoen : ” actieve ” vakantie, een ontspannen verblijf en speciale routes. Dat combineren  met de natuur, kunst en geschiedenis . De kust, afgewisseld met zijn zandstranden en rotsachtige gebieden , samen met de eilanden van de Toscaanse Archipel , bieden mogelijkheden voor zowel ontspanning en lichamelijke activiteit , bijvoorbeeld watersporten : van zeilen en windsurfen tot kanoën en duiken langs de mooie Seabeds .

De beste manier om de kust en de groene dennenbossen bezoeken is op een fiets . ‘S nachts , kunt u zeker vermaken in een van de vele trendy podia en discotheken van Viareggio , Forte dei Marmi , Porto Ercole en Porto Santo Stefano . Beroemd om zijn landschappen, Toscane is de ideale plek voor een ” groene ” vakantie : van Garfagnana naar de Maremma , van Casentino naar Chianti – overal is een geweldige plek om te wandelen , mountainbiken of paardrijden . ( Ook staat het gebied staat vol met agriturismo’s. )

 De vele beschermde gebieden onthullen bijzondere omgevingen , zoals de steile hoogten van de Apuaanse Alpen , Orbetello Lagoon en de Maremma Nationaal Park , gedomineerd door de mediterrane struikgewas .

Speciale routes leiden tot de ontdekking van de minerale rijkdommen van de regio : bijvoorbeeld , het Archeologisch en Mining Park van San Silvestro bevat de duizendjarige geschiedenis van metaalhoudende mijnbouw op deze heuvels met geologische routes in de mijnen ; Daarnaast kunt u een bezoek aan de kostbare witte marmergroeven van de Apuaanse Alpen .

Te midden van prachtige landschappen en middeleeuwse overblijfselen , is de Via Francigena een uiterst charmant en actuele spirituele route die nog steeds toeristen en de vrome gelijk trekt .

Als u op zoek bent naar een ontspannen verblijf , kunt u wat tijd doorbrengen in een van de regio ’s vele spa’s , elk met verschillende functies ; bijvoorbeeld Saturnia , of Monsummano Montecatini Terme , die bekend om zijn ontgiftende en huidbehandelingen .

Genoeg eten – en – wijn routes langs de wijnroutes stops bij boerderijen en wijngaarden waar u een zeer hoog kaliber wijnen en de echte typische producten kunt proeven .

Toscane heeft een rijke kalender van culturele, religieuze en folkloristische evenementen : van de wereldberoemde Palio van Siena en de Viareggio Carnaval , de Saracenen Toernooi in Arezzo en de ” explosie van de wagen ” in Florence op Paaszondag , onder talloze andere lokale festivals.

 

Proeven

De oorsprong van Toscaanse gerechten zijn nogal rustiek , zoals we kunnen zien uit de ITS basis ingrediënten : brood , zelfs oudbakken brood , spelt , peulvruchten en groenten .

Enkele typische hapjes zijn Crostini ( geroosterd brood ) met daarboven spreads zoals crème van kip lever en milt , Panzanella , en salami , waaronder Finocchiona ,  of een – venkel smaak salami .

De typische eerste gang is soep , zoals de beroemde Ribollita of bonensoep , speltsoep , Pici (een soort spaghetti uit de omgeving van Siena ) , of Pappardelle met haas.

 Een bekend gerecht is vissoep, gevolgd door harders en de stokvis stoofpot van Livorno .

Onder vleesgerechten , de Florentijnse steak ( gegrilde T – bone steak ) is het meest populair ; parelhoen vlees, varkensvlees en wild zijn vrij algemeen als goed.

De typische desserts zijn kastanje ( kastanje cake) , Buccellato ( anijs cake) en koekjes .

De productie van wijn is hier uitstekend in zijn zowel variëteit en kwaliteit : Toscane produceert de beste wijnen in Italië, van Chianti naar Montepulciano Vino Nobile , Brunello di Montalcino , Vernaccia di San Gimignano en nog veel meer . Vin Santo , een zoet en likeur -achtige wijn , gaat gepaard met hoekjes ( amandelkoekjes , of wat de Amerikanen noemen cookies) .

Bon Apetito..