Le MarcheYou are here: Home » Le Marche

Een verrassende en prachtige diversiteit in de Le Marche, deze regio van Midden-Italië.  Kronkelend met zijn symmetrische vorm , pronkt deze regio met alle facetten van haar schoonheid. Door kliffen en grotten kijkt u naar de onvergetelijke stranden. De heuvels zijn doordrenkt van geschiedenis en rijke tradities en culturen, alle tegen een achtergrond van bergen, een geweldige plek voor ski-liefhebbers.

De Marken bestaat uit heuvels en bergen ;  De Apennijnen omarmen de Adriatische streek aan de kant van de Umbrië -Marche , maar in tegenstelling beschikt deze regio ook laaggelegen, zandstranden. Hoe zou iemand de lange uitgestrektheid van fijn goudkleurig zand , kristalhelder water die kust op Senigallia kunnen vergeten ? Met tal van lido en aangename wandelingen aan zee , is dit gebied is een traktatie op elk moment van de dag , maar speciaal bij zonsondergang.

Niet minder mooi zijn Gabicce Mare , Pesaro , Fano en Civitanova Marche en San Benedetto del Tronto. Als u op zoek bent naar een plek om te ontspannen en op te laden , bezoek dan een van de vele mondaine badplaatsen. Bezocht door de high society zo ook al gebeurde in de negentiende eeuw. Voor de liefhebbers van natuur, biedt aan de andere kant de Conero Riviera een fantastisch uitzicht en patches van het ongerepte land , vaak alleen toegankelijk via de zee of voetpaden, uitgehouwen in het groene mediterrane struikgewas .

De Marken is beschermt milieu door de ITS. Nationale en Regionale Natuurreservaten , de oases van de WWF Reserves en de Monti Sibillini en Monti della Laga Nationale Parken zijn ongeëvenaard in hun landschap en trekking aanbod. Vooral de Grotten van Frasassi kunt u niet missen, een must-see voor toeristen uit heel Europa . Van groot belang voor speleologen twee om hun karst ( kalksteen lagen of opgelost ) , dit ondergrondse landschap is werkelijk ontzagwekkend .

Boomgaarden en wijngaarden bedekken de ​​heuvels van Piceno kijkend door de Esino Valley ; omringt door boerderijen die de gastvrijheid en echte smaak van het verleden bieden .

Landhuizen of boerderijen, ‘ oude pachters ‘ , nu in gebruik als Agriturismo’s , vertellen over een manier van leven die wij eigenlijk niet meer zien.

De provincies van de regio zijn : Ancona ( regionale hoofdstad ) , Ascoli Piceno , Fermo , Macerata , Pesaro en Urbino .

 

Wat is er te zien

Deze regio heeft een groot verleden en maakt onderdeel uit van ITS kunststeden , met zijn betoverende pleinen – annex huiskamers waar de mensen elkaar ontmoeten om de problemen van de dag te bespreken. De middeleeuwse stadjes waar de tijd lijkt stil te staan ​​, en zijn elegante gebouwen .

Ascoli Piceno is een monumentale stad met een middeleeuwse binnenstad, zoals het Piazza del Popolo – met zijn gebogen portieken – en de imposante massa van het Palazzo dei Capitani del Popolo met een toren met kantelen. Bezoek de verschillende workshops van lokale ambachtslieden , zoals die van vioolbouwers, die getuigen van de vaardigheid en creativiteit van Ascoli ’s Inwoners.

Op de eerste zondag van augustus , dienen de straten van de stad als achtergrond voor de memorabele Quintana , waarin deskundige ruiters elkaar uitdagen op de Saracen Joust .

Ancona, een oude poort hub bekend als de ” poort naar het oosten , ” is de thuisbasis van waardevolle monumenten en een uitnodigend strand. De kathedraal van San Ciriaco stijgt op de site van een oude Griekse acropolis en wordt beschouwd als een van de meest interessante middeleeuwse kerken in de Marken .

De regio – Samengesteld het historische centrum van Urbino – is ook een UNESCO World Heritage Site. Het Palazzo Ducale is een boeiende architectonisch en artistiek voorbeeld uit de Italiaanse Renaissance .

Een andere stad om te bezoeken is Gradara met zijn fort, een prachtig voorbeeld van middeleeuwse militaire architectuur. Volgens de legende , het fort waar Paolo en Francesca kuste , zoals geschreven in Canto V van Dante’s Inferno. Voor religieus toerisme, het Heiligdom van Onze- Lieve-Vrouw van Loreto is een belangrijke stop , omdat het wordt beschouwd als een van de belangrijkste bedevaartsoorden in het katholicisme .

Als u van klassieke muziek houdt , Pesaro gastheren dompelen zich twee weken volledig in de muziek van Gioacchino Rossini ( een inwoner van Pesaro ) elk jaar in de maand augustus . Het Rossini Opera Festival is uitgegroeid tot een niet te missen afspraak voor liefhebbers van klassieke muziek uit de hele set in een prachtige stad die er meer te bieden dan alleen de cultuur wereld .

Sweet- tooths kan niet beter dan in Fano tijdens carnaval . Het is geschiedenis, Fano Carnaval heeft ten minste drie onderscheidende kenmerken : het gooien van snoep naar de menigte uit de praalwagens ; de traditionele ” vulon ,  masker karikaturen  van de bekendste karakters van de stad ; en de Arabische muziek , in wiens band instrumenten bestaan ​​uit blikjes , koffie potten en kannen .

 

Te doen

De zee en de bergen van deze regio zijn een perfecte combinatie voor de liefhebbers om vrij te bewegen en te duiken in het heldere water van de zee en het groen van de natuurgebieden.

Deze reservaten bezetten een groot deel van het aangewezen als een beschermd gebied. Vergelijkbaar met de Monti Sibillini National Park , de Gran Sasso en het Monti della Laga Nationale Parken , reservaten en natuurlijke regionale parken , bieden een verrassend landschap met belangrijke flora en fauna . Hier kunt u genieten van vogels kijken en een glimp opvangen van de gouden adelaars, slechtvalken en oehoes. Tijdens een trektocht kunnen liefhebbers genieten van lange wandelingen door de bossen en wouden. Ook hier de kans om te paardrijden , kanoën en mountainbiken . Ook kunt u fietsen langs aangename routes naar de natuurlijke , historische en culturele wonderen te ontdekken , evenals de typische specialiteiten van de streek .

Voor degenen die genieten van het skiën , snowboarden en langlaufen , de Apennijnen bezitten meer dan negen ski, sneeuw parken en cross-country routes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad ‘s. De Ice Palace in Ussita is een sensatie voor  de schaatsers .

U kunt afreizen naar de Conero, de prachtige formatie die valt onder de bescherming van het Regionaal Park van de zelfde naam , die zich uitstrekt naar het zuiden. Conero, die met Portonovo, Sirolo en Numana deel uitmaken van de Conero Riviera ; De hoge , ruige kustlijn en prachtige zee maken het tot een van de meest charmante zee bestemmingen aan de Italiaanse kust . De zeebodem langs de Conero , rotsachtig met enkele zanderige gebieden , is rijk aan dieren en plantensoorten, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor scuba – duikers .

Ook in Ancona , in de eerste tien dagen van mei , viert de hele stad de Beurs van St. Ciriaco , de patroonheilige van de stad . Voor vier dagen wordt de stad volgestouwd met honderden kraampjes, ambachtelijke beurzen , lokale kraampjes en straatartiesten. Muziekliefhebbers zullen genieten van de Ancona Jazz ; het belangrijkste festival in de Marken gewijd aan deze zeer succesvolle muziekgenre , trekt internationale namen naar de hoofdstad van deze regio.

 

Wat te proeven

Eten in de Marken is niet beperkt tot een bepaald gerecht of type, maar combineert de smaken van de hele regio, elk met hun eigen speciale kenmerken. De typische rustieke smaak van de wijk kan worden geïdentificeerd in vlees gerechten zoals geroosterde speenvarken en gemarineerd lamsvlees evenals in gerechten gecreëerd met de truffels – met name die uit Acqualagna en Sant’Agata Feltria – en natuurlijk ook de paddenstoelen . Onder de eerste gangen vinden we pasta : tagliatelle , Strozzapreti ( ” priester stranglers ” ) en de traditionele Vincisgrassi , voorloper van lasagne.

De frisse , zoete smaak van de zee kan worden herkend in verschillende visgerechten – de onbetwiste kampioen van deze is soep , een vissoep met meer dan 14 vissoorten ; Vaak wordt dit aangevuld met tomaten ( Pesaro en Ancona ) of saffraan ( Ascoli ) .

Ascoli ’s handtekening is de Fritto misto ‘ Ascoli , dit is een medley van gevulde olijven , room, courgettes , artisjokken en lamskoteletten – alle gebakken . De meest bekende desserts zijn Ciambellotto met champignons anijs ( een ringvormige cake met anijs ) , Cicerchiata ( gefrituurd deeg met honing ) , en gebakken ravioli gevuld met kastanjes , room en kaas .

Extra aanraders zijn de Pecorino schapenkaas uit Talamello , verpakt in walnoot bladeren en gerijpt in tufsteen grotten ( gevormd door kalksteen en calcium ) ; ham , gedroogd varkenshaasje ; kaas en salami .

Eten wordt begeleid door wijnen van Ascoli Piceno uit de Ascoli heuvels. Falerio is de witte , de rode zijn Rosso Piceno en Rosso Piceno Superiore en tenslotte zoete wijn opgeslagen in houten vaten , en met een vleugje van de Middellandse Zee met anijs gearomatiseerde likeuren , Anisette en Mystras .